AŞÇILIK (İNGİLİZCE)
Kazanılan Yeterlilik Program Süresi Toplam Kredi (AKTS) Öğretim Şekli Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı
ÖNLİSANS DERECESİ 2 120 ÖRGÜN TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011):5. Düzey
QF-EHEA:Kısa Düzey
TYYÇ, ISCED (1997-2013): 21,34,54,81

Program Hakkında Bilgi

Aşçılık programının amacı; yiyecek içecek alanında uzman eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak için yiyecek içecek alanında meslek elemanları yetiştirmektir. Ayrıca diğer üniversite ve meslek yüksekokullarının aşçılık, ikram hizmetleri programlarından farklı olarak öğrencilerimize istekleri doğrultusunda, gemilerde aşçılık yapabilmeleri için “Gemi Aşçısı” eğitimi İkram Hizmetleri Program’ı kapsamında verilecektir. Bu programdan mezun olanlar; genellikle büro ortamında veya kapalı mekanlarda (mutfak, depolama yerleri, restoran ve otellerin servis ve bar kısımları) çalışır. Zaman zaman açık alanda da çalışabilir. Çalışırken mutfak personeli, servis personeli, teknik servis ve müşterilerle iletişim halindedir.