AŞÇILIK (İNGİLİZCE)
Kazanılan Yeterlilik Program Süresi Toplam Kredi (AKTS) Öğretim Şekli Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı
ÖNLİSANS DERECESİ 2 120 ÖRGÜN TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011):5. Düzey
QF-EHEA:Kısa Düzey
TYYÇ, ISCED (1997-2013): 21,34,54,81

Öğretim Programı

1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Uygulama Kredi AKTS
AS1001 TURİZM KAVRAMLARI VE UYGULAMALARI 2 0 2 2
AS1005 GASTRONOMİ BİLİMİNE GİRİŞ 3 0 3 4
AS1009 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 2 1 3 3
AS1023 MUTFAK UYGULAMA - I Türkçe 0 4 2 6
AS1025 TATLI YAPIM TEKNİKLERİ Türkçe 1 3 2.5 6
AS2008 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 3 0 3 4
ATAC01 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Türkçe 2 2 2
SEÇMELİ DERSLER 2 / 1 DÖNEM 1 1
SEÇMELİ DERSLER 1 / 1 DÖNEM 1 1
BÖLÜM SEÇMELİ 1 / 1 DÖNEM 1 1
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Uygulama Kredi AKTS
AS1002 MUTFAK UYGULAMA-II ☑ AS1023 - MUTFAK UYGULAMA - I 0 4 2 4
AS1004 SOĞUK MUTFAK 1 3 2.5 4
AS1006 MENÜ PLANLAMA 3 0 3 5
AS1007 GIDA BİLİMİ VE BESLENME 3 0 3 4
AS1024 UNLU MAMÜLLER İngilizce 1 3 2.5 5
AS1026 GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İngilizce 2 0 2 3
ATAC02 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Türkçe 2 0 2 2
CARC01 KARİYER PLANLAMA Türkçe 1 0 1 0
SEÇMELİ DERSLER 6 / 2 2 3
SEÇMELİ DERSLER 5 / 2 2 3
SEÇMELİ DERSLER 3 / 2 DÖNEM 2 3
SEÇMELİ DERSLER 4 / 2 1 1
SEÇMELİ DERSLER 5 / 2 2 3
SEÇMELİ DERSLER 3 / 2 DÖNEM 2 3
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Uygulama Kredi AKTS
AS2001 İÇECEK BİLİMİ VE ÖNOLOJİ 3 0 3 4
AS2002 DENİZ MUTFAĞI 1 3 2.5 7
AS2003 TÜRK MUTFAĞI 1 3 2.5 7
AS2007 MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 2 0 2 2
AS2019 PASTA VE ÇİKOLATA SANATI İngilizce 1 3 2.5 2
AS2023 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (İŞ YERİ STAJI) Türkçe 2 1 5
TURC01 TÜRK DİLİ I Türkçe 2 2 2
BÖLÜM SEÇMELİ 4 / 3 DÖNEM 1 1
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Dili Ön Koşul Teorik Uygulama Kredi AKTS
AS2004 DÜNYA MUTFAKLARI 1 3 2.5 7
AS2006 BİTİRME PROJESİ 1 3 2.5 7
AS2014 MUTFAK VE KÜLTÜR İngilizce 3 3 5
AS2016 VEJETERJAN MUTFAK İngilizce 2 2 6
TURC02 TÜRK DİLİ II Türkçe 2 2 2
BÖLÜM SEÇMELİ 2 / 4 DÖNEM 2 3